Twee eetlepels olijfolie in de pan doen en warm laten worden. Blokjes vlees met peper en zout bestrooien en in de pan op een hoog vuur aanbraden. Teveel aan kookvocht en vet afgieten. Uien en knoflook toevoegen en goudgeel bakken. De rest van de groenten toevoegen. Op smaak maken met paprikapoeder, cayennepeper en chilisaus.Gerecht goed door elkaar mengen en op een niet al te hoog vuur op temperatuur laten komen. Als het gerecht niet genoeg rood kleurt de tomatenpuree toevoegen en met een beetje warm water goed door roeren. Blijven roeren tot het gerecht gaat pruttelen. Dan het vuur op de laagste stand zetten. Sudderplaatje onder en deksel op de pan. Gerecht laten smoren tot de structuren van vlees en groenten in elkaar over gaan en er een heerlijke geur in de keuken hangt. Regelmatig blijven roeren. Als het gerecht te droog wordt, een beetje warm water toevoegen. Hoe langer het gerecht kan smoren, des te beter zal de smaak zijn. Deksel van de pan, spatscherm er op en laten inkoken.