Confit Van Kip Of Kalkoen

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de oven laag (150 graden)en doe de van overtollig zout ontdane stukken in een vuurvaste schaal en laat ze 15 min. zachtjes lichtbruin bakken. Voeg dan zoveel vet toe dat de stukken onder staan,doe de deksel erop en laat het geheel ongeveer 3 tot 5 uur in de oven staan(terugdraaien naar 100 graden!) totdat alles zeer gaar is. Conserveren: Giet een laagje van het vet op de bodem van een terrine en laat dat stollen. Leg de stukken gevogelte erop en giet er zoveel vet over tot alles bedekt is. Dek de aarden pot af en laat hem op een koele plek minstens een week rijpen.(als je het geheel goed afdekt met een doek waarop een laag zout gestrooid,dan afgesloten met stevig papier,kan de confit enige maanden op een koele plaats bewaard worden. Ook kan je het heel goed invriezen)

Confit Van Kip Of Kalkoen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frankrijk - Confit De Canard
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Confit De Canard
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hachis Parmentier Au Confit De Canard
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Confit De Canard Met Zuurkool
30-60 min -
Bekijk recept