Oven voorverwarmen op 240 graden C. In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken. Laten afkoelen. Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen. Bestrooien met zout en peper. Gesmoorde spinazie erover verdelen. Zorgvuldig tot pakketjes vouwen. Rest van boter smelten. Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken. Op bakplaat in midden van oven in 10 minuten goudbruin bakken. Weer met boter bestrijken. Nog 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten. Bouillon met witte wijn op hoog vuur tot stroperig laten inkoken. Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap. Rest van spinazie erdoor roeren. Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen.
Gefileerde Baars In Fillodeeg Met Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)