Spinazie uitknijpen. In helft van boter gehalveerd teentje knoflook in circa 3 minuten zachtjes bruin bakken. Spinazie toevoegen, circa 4 minuten bakken. Bechamelsaus verwarmen. Helft van saus, zout en peper door spinazie roeren. Overdoen in beboterde ovenschaal. Grill voorverwarmen. In rest van boter champignons circa 5 minuten bakken (2 eetlepels champignons uit pan scheppen). Rest van bechamelsaus in pan schenken. Slagroom lobbig kloppen. Eidooiers erdoor kloppen. Room-eimengsel door champignonmengsel roeren en over spinazie verdelen. Achtergehouden champignons erop scheppen. Onder hete grill in circa 4 minuten laten gratineren.
Spinazie-champignongratin is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)