Ravioli Met Gorgonzola-roomsaus

4
10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Alle ingredi?nten voor pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen. Deeg afgedekt circa 30 minuten koel wegzetten. Voor vulling alle ingredienten mengen, met zout en peper op smaak brengen. Deeg in gedeelten met behulp van pastamachine (of deegroller) uitrollen. Met stand 1 beginnen, opening steeds een stand verkleinen (bij stand 6 of 7) eindigen. Als deeg te plakkerig wordt werkvlak met bloem bestrooien. Deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen. Randen om vulling dun met water bestrijken. Plak deeg erop leggen. Randen rond vulling goed aandrukken en rondjes (doorsnede 6 cm) uitsteken. Maak 3 ravioli′s per persoon. In grote pan ruim water met zout en scheutje olie aan kook brengen. Ravioli in 5-8 minuten beetgaar koken. Voor de saus gorgonzola en slagroom al roerende zacht verwarmen, 6 eetlepels parmezaanse kaas (en zout) toevoegen. Op elk bord 3 ravioli′s leggen, wat saus erover scheppen. Rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven.

Ravioli Met Gorgonzola-roomsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ravioli met champignonvulling
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kinderkaasfondue met ananas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept