Zoek
Perenchutney
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
375 gr peren
uitgeboord en in grote blokken gesneden
60 gr moesappel
geschild en geahkt
1/2 theelepel zout
125 gr zeer rijpe tomaten
ontveld
ontzaad en gehakt
60 gr ui
fijngehakt
60 gr sultanarozijnen
1 eetlepel sinaasappelschil
grofgehakt
het sap van 1 sinaasappel
150 gr fijne tafelsuiker
1/4 theelepel gemalen kaneel
1/4 theeleel nootmuskaat
1/4 theelepel cayennepeper
15 gr verse gember
fijngehakt
1,5 dl witte-wijnazijn
een snufje saffraanpoeder of -dra
Bereiding
Voeg de peren toe en laar nog 40 koken, waarbij u om de IO minuten chutney over in een weckpot van 5 dl inhoud en laat hem volledig afkoelen. Bewaar hem tot gebruik in de koelkast - de chutney is aldus bewaard verscheidene weken houdbaar.
Perenchutney is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Spruitjes met volkoren-notenkruim
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Perenchutney
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Perenchutney van Sabina Posthumus
80 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Perenchutney Met Gember
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met volkoren-notenkruim
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Perenchutney
1uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Perenchutney van Sabina Posthumus
80 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Perenchutney Met Gember
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept