Gepocheerde Ham

0
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De ham in een royale pan leggen, water erbij schenken tot de ham onder staat. In de ui twee kruidnagels steken en de ui, wortel en tijm in de pan leggen. Het water verwarmen tot 80 graden C (controleren met een thermometer) en de ham op deze temperatuur in 1 uur en 15 minuten laten garen. De ham in het vocht laten afkoelen. De oven 45 minuten voor het serveren voorverwarmen op 190 graden C. De ham uit het vocht nemen, het zwoerd en een dun laagje van de vetlaag verwijderen en in de rest van de vetlaag tot op het vlees een ruitpatroon snijden. In elke ruit 1 kruidnagel steken. De mosterd en de basterdsuiker mengen en de ham ermee inwrijven. De ham in het midden van de oven 25-30 minuten verwarmen; tussentijds enkele malen met het mosterdmengsel inwrijven. Serveer de ham met mosterdsaus en gecaramelliseerde sjalotten.

Gepocheerde Ham is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept