Oven voorverwarmen op 150 graden C.. Scholfilet schuin in dunne plakjes snijden. Zalm in repen snijden. Eidooiers en slagroom mengen en op smaak brengen met zout en peper. Spinazie in ruim kokend water 30 seconden koken. Spinazie laten uitlekken. Vorm met spinazie bekleden. Wat roommengsel op bodem schenken en dit bedekken met plakjes scholfilet. Vis met zout bestrooien en met kwastje wat roommengsel over vis strijken. Op deze manier terrine opbouwen. In midden van terrine zalmrepen leggen. Tussen elke laag wat roommengsel strijken. Af en toe wat groene peperkorrels tussen vis strooien. Eindigen met een laagje roommengsel. Vorm afdekken en iets verzwaren (bijvoorbeeld met klein conservenblik). Visterrine in ovenschaal met heet water zetten (au bain marie) en in midden van oven 25-30 minuten laten garen. Terrine laten afkoelen. Serveren: terrine in plakken gesneden op kamertemperatuur serveren met mayonaise. * Deze terrine is in zijn geheel voor te bereiden
Visterrine Met Spinazie is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)