Breng de spelt met een mespunt zout en de bouillon aan de kook en laat hem 20 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken. Snipper het sjalotje en de knoflook en roer er in de slakom 3 el van de bouillon uit de pan door plus de azijn, de eierdooier, de mosterd, de druivepittenolie, de anijs, het kruidenzout en zout en peper. Houd het venkelgroen apart. Snijd de venkel eerst in de lengte in vieren en daarna in de breedte in plakjes. Snijd de klokhuizen uit de gewassen en gehalveerde peren. Houd een peer apart voor de garnering en snijd de andere helften in de lengte in plakken. Snijd de ontkorste kaas in reepjes en meng ze met de peren en de venkel in de slakom door de vinaigrette. Giet de spelt af (gebruik het kookvocht voor een saus of een soep) en schep warm door de salade. Bestrooi met het fijngehakte venkelgroen. Breng op smaak met kruidenzout, zout en peper. Snijd de achtergehouden peer in smalle plakken. Bekleed de borden met de eikebladsla en verdeel daarover de salade. Garneer met plakken peer en serveer lauwwarm.