** -Dit kan de dag ervoor- ** De reebouten in een voorverwarmde oven van 250 graden (hete luchtoven 230 graden) in de braadslee zonder boter bruin bakken (af en toe keren). Als de bout lekker bruin is de ui, de prei, de winterwortel, de jeneverbessen, de tijm en de tomatenpuree toevoegen. Dit 5 minuten laten meebakken. Alles behalve de reebout in de braadpan doen. Voeg het water aan de braadslee met de reebout toe en breng het in de oven aan de kook. Zodra het kookt, het vocht in de braadpan gieten. De reebout weggooien en de braadslee uitschrapen en dit ook aan de braadpan toevoegen. De braadpan op laag vuur (net wat pruttelen), 1 uur de deksel erop en daarna nog 2 1/2 tot 3 uur zonder deksel laten pruttelen; de "saus" moet ongeveer voor de helft zijn ingedampt. De saus zeven en in een nieuwe pan doen. In een aparte (steel)pan de kersen op lichte siroop ook tot ongeveer de helft laten indampen (laag vuur). ** -Dit vlak voor het opdienen- ** Verwarm de saus op laag vuur en vervolgens met wat bloem binden. Verwarm ondertussen de ingedampte kersen op lichte siroop (laag vuur, kleine pit). Breng de saus aan de kook, voeg de slagroom toe en blus met rode port. Voeg de kersen op lichte siroop toe.
Reerug (De Saus Ervoor) is een recept van Smulweb.nl