Kip Met Dragon

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180"C gasovenstand. Meng de dragon met de boter,de knoflook en peper en zout,zodat een grote groene klont ontstaat. Stop die in de kip en bestrijk de buitenkant met olijfolie en bestrooi de kip met zout. Schuif de kip op een grilplaat in een braadslede in de voorverwarmde oven. Draai de kip na een half uur om en laat hem nog een half uur braden. Is de kip gaar ,haal hem dan uit de ovenen zet die laag. Doe een glaasje cognac in een soeplepel en verwarm deze boven open vuur . Als de cognac flink begint te borrelen giet je die over de kip en steekt het aan. Beweeg de ovenschotel heen en weer zodat alle alcohol in de cognac kan verbranden. Zet de kip met de saus nog een minuut of 5 in de afkoelende oven en dien hem op met aardappelpuree,waarmee je de heerlijke saus kunt combineren.

Kip Met Dragon is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept