Peper en zout de kip, strijk ze in met olie en plaats ze in de oven plaatsen. Na een uur braadtijd de kip overgieten met de saus die als volgt wordt bereid: schil een sinaasappel en bewaar de (dunne) schil. Pers die sinaasappel en nog twee andere sinaasappelen uit en meng het sap met de witte wijn. Breng tot koken en voeg er de in fijne staafjes gesneden schil bij. Na ongeveer een minuut het vuur lager zetten en de honing bijmengen. Van zodra de honing is gesmolten, de saus verder op smaak brengen en over de kip gieten. Het geheel dan nog ongeveer een veertigtal minuten laten verderbraden en de kip regelmatig met de saus overgieten. Tien minuten vor het einde van de braadtijd, stukjes sinaasappel rond de kip schikken (van de drie resterende sinaasappelen die u vooraf heeft gepeld en in reepjes verdeeld).
Kip Met Sinaasappel En Honing is een recept van Smulweb.nl