Vul de kip met ongeveer de helft van de druiven. Smelt de boter schuimig, beleg de kip met de lapjes spek, prik ze desgewenst vast. Steek de twee takjes rozemarijn tussen zijn respectievelijke poten. Braad de kip in de oven in ca. 75 minuten gaar. Bedruip af en toe. Haal de kip uit de oven, verwijder de spek en rozemarijn en houd hem warm. Schenk het braadvocht in een pan met dikke bodem en voeg er sherry en de witte wijn aan toe. Laat op een hoog vuur (of hete plaat)enigszins inkoken. Voeg dan de citroensap, hazelnoten en druiven toe en laat zo′n 5 minuten pruttelen. Dan de slagroom en peterselie erbij en door en door warm laten worden (niet meer koken dus!). Maak op smaak met een beetje peper en zout. Serveer de saus apart bij de kip. Geserveerd met verse in boter gesmoorde tagiatella met flink wat verse peterselie erover is dit een heel lekker kippetje!