Kip-druif-noot

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vul de kip met ongeveer de helft van de druiven. Smelt de boter schuimig, beleg de kip met de lapjes spek, prik ze desgewenst vast. Steek de twee takjes rozemarijn tussen zijn respectievelijke poten. Braad de kip in de oven in ca. 75 minuten gaar. Bedruip af en toe. Haal de kip uit de oven, verwijder de spek en rozemarijn en houd hem warm. Schenk het braadvocht in een pan met dikke bodem en voeg er sherry en de witte wijn aan toe. Laat op een hoog vuur (of hete plaat)enigszins inkoken. Voeg dan de citroensap, hazelnoten en druiven toe en laat zo′n 5 minuten pruttelen. Dan de slagroom en peterselie erbij en door en door warm laten worden (niet meer koken dus!). Maak op smaak met een beetje peper en zout. Serveer de saus apart bij de kip. Geserveerd met verse in boter gesmoorde tagiatella met flink wat verse peterselie erover is dit een heel lekker kippetje!

Kip-druif-noot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met noten-auberginerijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept