Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. Voeg als ze gaan pieken (let op dat ze echt stijf zijn) lepel voor lepel de suiker toe. Bestrijk de cirkels bakpapier met een dikke laag eiwitschuim en zet ze in een voorverwarmde oven van 100?C. Bak circa 2 uur tot de meringues krokant zijn en laat in de oven afkoelen. Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Klop voor de lemon curd eieren, dooiers en suiker schuimig, tot de suiker is opgelost. Voeg boter, citroensap en -rasp toe en verwarm het mengsel op laag vuur in een pan met dikke bodem. Blijf roeren, tot de massa zich bindt. Haal direct van het vuur en laat afkoelen. Bestrijk de bovenkant van elke meringuelaag met lemon curd. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los met de overige lemon curd. Schep de slagroom erdoor. Bestrijk de meringues met een dikke laag citroenroom. Leg op elkaar en garneer met citroenzestes. Serveer direct.