Citroen-meringue

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom. Voeg als ze gaan pieken (let op dat ze echt stijf zijn) lepel voor lepel de suiker toe. Bestrijk de cirkels bakpapier met een dikke laag eiwitschuim en zet ze in een voorverwarmde oven van 100?C. Bak circa 2 uur tot de meringues krokant zijn en laat in de oven afkoelen. Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Klop voor de lemon curd eieren, dooiers en suiker schuimig, tot de suiker is opgelost. Voeg boter, citroensap en -rasp toe en verwarm het mengsel op laag vuur in een pan met dikke bodem. Blijf roeren, tot de massa zich bindt. Haal direct van het vuur en laat afkoelen. Bestrijk de bovenkant van elke meringuelaag met lemon curd. Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los met de overige lemon curd. Schep de slagroom erdoor. Bestrijk de meringues met een dikke laag citroenroom. Leg op elkaar en garneer met citroenzestes. Serveer direct.

Citroen-meringue is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringue met reuzenpompoen
Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept