Slagroomtruffels

0
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de boter luchtig en voeg beetje bij beetje fondant toe als deze helemaal klontvij is de slagroom met suiker langzaam toevoegen onder voortdurend mengen. Klop het geheel flink luchtig, voeg als laatste de cointreau toe. Als het een gladde massa is geworden de massa in de spuitzak doen en op het vetvrije papier kleine staafjes spuiten van 3 cm spuiten. Plaats deze in de koelkast.Doe op de bakplaat een velletje vetvrij papier en strooi deze vol met gezeefde cacaopoeder

0.5cm dik. Als de chocolade op temperatuur is kan men deze gaan tempereren (zie een methode op mijn page). Als de chocolade op temperatuur is haalt men een aantal opgesteven staafjes truffel uit de koelkast, doe er een van in de chocolade, doe er met de vork chocolade overheen en haal met de vork de truffel met chocolade uit het pannetje en tik op de zijkant op het pannetje om overtollige chocolade te verwijderen. Leg nu de truffel in de cacaopoeder en haal de volgende truffel door de chocolade, als deze in de chocolade licht rolt u de eerste met een vork door de cacaopoeder totdat deze geheel is omgeven door cacaopoeder. als u alle truffels heeft gedaan laat u ze afkoelen op een koude plek. Niet in de koelkast in verband met condensvorming. Als de truffels hard zijn deze uit de cacaopoederhalen en even in een zeef uitschudden. Doe de truffels in een bonbonnierre en klaar is Kees veel succes, Snuf

Slagroomtruffels is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtruffels
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Slagroomtruffels
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtruffels
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtruffels
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Slagroomtruffels
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Slagroomtruffels
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtruffels
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtruffels
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept