Bolognesesaus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de wortel en de bleekselderij fijn. Verhit de olie en bak de in reepjes gesneden ontbijtspek in zo′n 10 minuten uit. Voeg de ui, wortel, knoflook uit de pers en de bleekselderij toe en bak die zo′n 5 minuten mee. Roer er de gehakt door en bak die in 5-10 minuten rul. Voeg de rode wijn toe, breng de saus aan de kook en laat de wijn op middelhoog vuur verdampen. Voeg de melk en nootmuskaat toe en laat ook de melk verdampen. Breng de saus met wat zout en peper op smaak. Roer er de tomaatblokjes, suiker en de oregano door en laat de saus op zacht vuur zo′n 2 uur sudderen. Het vocht is dan verdampt en de saus heeft een mooie donkere kleur.

Bolognesesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept