Smelt 10 gram boter in een niet te grote pan met deksel. Fruit hierin de boekweit tot ze iets kleurt. Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Benk de boekweit aan de kook en laat het 15 minuten staan op een kleine vlam tot de boekweit gaar is. Schuif er desnoods een vlamverdeler onder. Fruit in een braadpan de ui en de knoflook tot ze glazig zijn in 25 gram boter. Voeg de paprika, de appel, de rozijnen en de stukken tomaat toe. Strooi er zout, peper en de kruiden over, en laat het nog 5 minuten pruttelen. Schep de uitgelekte witte bonen en de boekweit erdoor en maak het gerecht op smaak.
Slavische Witte Bonen is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)