Worteltjeshalwa

0
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de geschrapte en gewassen worteltjes fijn. Breng ze met de melk aan de kook en laat ze ca. 30 minuten op middelhoog vuur zonder deksel op de pan koken tot ze gaar zijn.
  • 2 Week de saffraan intussen in 2 eetl heet water. Borstel de limoenen af onder de hete kraan, droog ze af en rasp de schil. Roer de saffraan, het limoenraspel en de suiker door het wortelmengsel. Meng met de staafmixer tot de suiker is opgelost. Laat op middelhoog vuur af en toe roerend koken tot het mengsel de gewenste dikte heeft.
  • 3 Pers de limoenen uit en roer het sap met de gemalen amandelen door het wortelmengsel. Breng opnieuw aan de kook en schep in een grote of in verschillende kleine kommen. Zet in de koelkast.

Worteltjeshalwa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker