Butter Chicken Curry

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Cashewnoten in keukenmachine tot poeder malen en in een kommertje appart zetten. In een pannetje met een klein laagje water ui en knoflook ca 5 min. zacht koken. Deze massa pureren in keukenmachine en in een kommetje appart zetten. Gepelde tomaten laten uitlekken en in keukenmachine met yoghurt,paprikapoeder,slagroom,suiker en maizena pureren, in een kommetje appart zetten. Kipfilets in 6 a 8 stukken snijden en droogdeppen met keukenpapier. In (braad)pan boter verhitten (niet bruin laten worden) en djinten en gemalen koriander ca 2 min al roerend zachtjes bakken. Gember,chili,en cashewnootpoeder toevoegen en ca 4 min al roerend zachtjes meebakken. Ui-knoflook purree toevoegen en ca 2 min. zachtjes meebakken. Kip toevoegen en goed omscheppen, zodat aan alle kanten de massala (=specerijenmengsel)bedekt. Kokosmelk toevoegen en zout naar smaak en alles 5 a 8 min laten koken tot kip bijna gaar is. Tomatenmengsel toevoegen en aan de kook brengen. Massala onafgedekt ca 20 min zachtjes laten koken, af en toe doorroeren. Als laatste de koriander erboven fijnknippen.

Butter Chicken Curry is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurd & frambozensandwich
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Wraps met butterkip en maïs
270 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Bread and butter pudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept