Wrijf de lamsbout in met (weinig) zout en (veel meer) grof gemalen zwarte peper. Leg de bout in een passende (braad)pan. Schik bosuitjes, knoflook, kervel en uienpartjes er rondom. Schep de olie over het vlees en schenk 2,5 deciliter kokend water over de bosuitjes, knoflook, kervel en uienpartjes. Leg het deksel op de pan. Plaats de pan boven een matig afgestelde warmtebron. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en laat de lamsbout in ca. 2,5 uur zachtjes gaar smoren. Schenk, indien te veel vocht is verdampt, er eventueel nog wat kokend water bij. Verpak de bout na het smoren in aluminiumfolie en laat hem een kwartiertje rusten. Stort de inhoud van de pan op een zeef. Vang het smoorvocht op. Meet 2 deciliter van het vocht af. Klop de ijskoude boter er door. Voeg er eventueel nog wat zout en/of peper aan toe.
Gesmoorde Lamsbout Op Turkse Wijze is een recept van Smulweb.nl