Gesmoorde Lamsbout Op Turkse Wijze

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de lamsbout in met (weinig) zout en (veel meer) grof gemalen zwarte peper. Leg de bout in een passende (braad)pan. Schik bosuitjes, knoflook, kervel en uienpartjes er rondom. Schep de olie over het vlees en schenk 2,5 deciliter kokend water over de bosuitjes, knoflook, kervel en uienpartjes. Leg het deksel op de pan. Plaats de pan boven een matig afgestelde warmtebron. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en laat de lamsbout in ca. 2,5 uur zachtjes gaar smoren. Schenk, indien te veel vocht is verdampt, er eventueel nog wat kokend water bij. Verpak de bout na het smoren in aluminiumfolie en laat hem een kwartiertje rusten. Stort de inhoud van de pan op een zeef. Vang het smoorvocht op. Meet 2 deciliter van het vocht af. Klop de ijskoude boter er door. Voeg er eventueel nog wat zout en/of peper aan toe.

Gesmoorde Lamsbout Op Turkse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde groenten
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept