Snijd de kippenfilets in de lengte door,zo dat er dunne schnitsels ontstaan. Het vlees wassen en goed drogen. Zouten en peperen. De knoflookpaste met de mosterd en het tomatenpuree verroeren en op de schnitsels strijken. Olijfolie in een pan verwarmen en de uien- en papricareepjes glazig laten worden. De pan van het vuur nemen, de kaas in fijne stukjes breken, met de eieren, zout en peper goed onderroeren. Het moet een beetje stevige massa worden. Desnoods met paneermeel binden. De vulling gelijkmatig op de schnitzels verdeelen en oprollen. Met prikkers of garen varmaken. Olijfolie warm maken en de rolletjes erin laten kleuren. De fijn gesneden ui erbijgeven en kort mee laten smoren. Het vel van de tomaten halen, ontpitten en in blokjes snijden. Met het zitroensap en de geraspe schil bij de roletjes geven. De pan sluiten en het geheel bij een lage hitte ca. 15 tot 20 minuten laten sutteren. Daarna de rolletjes uit de pan nemen en de yogurt met zout en peper en de gehakte ziroenmelisse in de saus inroeren. zitroenmelisse
Yuvarlak Tavuk Dolmasi is een recept van Smulweb.nl