Was de forel van binnen en buiten met koud water en droog de vis met keukendoek. Wrijf de vis aan de binnen en buitenkant in met de sesamolie en bestrooi de forel daarna met peper en zout. Vul de vis met een eetlepel gember en bosuien. Zet de vis op een bord in een stoompan en stoom de forel op hoog vuur gaar in 12 tot 15 minuten.* De vis is gaar als het vlees loskomt van de graat. Sprenkel de sojasaus over de gestoomde vis. Heet de bakolie op in een kleine sauspan en voeg de rest van de gember en de bosuien voorzichtig toe. Laat de gember en bosuien al roerend ongeveer een minuut bakken en giet het meteen over de vis. Bestrooi het geheel met wat witte peper en de forel is klaar. *Voor het stomen van de vis kan gebruik worden gemaakt van een wok. Leg twee houten chopsticks parallel aan elkaar op de bodem van de wok. Vul deze tot de hoogte van de wok met water. Zet de vis op een bord op de chopsticks en breng het water aan de kook. Dek de wok af met een deksel of gebruik enkele vellen aluminiumfolie
Gestoomde Forel Met Gember En Bosuien is een recept van Smulweb.nl