Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf hem gelijkmatig in met het zout. Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi hem gelijkmatig met de gemberjulienne Zet de stoompan klaar of zet een treefje in een wok of een hoge pan. Giet hierin een laagje water van 5 cm en breng op hoog vuur aan de kook Zet het bord met de vis op het rooster, leg het deksel op de pan en laat de vis gaarstomen. Reken voor dunne visfilets 5 minuten, voor een hele vis of dikke filets 12-14 minuten. De vis mag niet meer doorschijnend zijn en de laagjes moeten van elkaar los laten, maar hij mag niet droog worden Neem de schaal met de gare vis uit de pan en het vrijgekomen vocht eraf. Bestrooi de vis met de bosui en besprenkel hem met beide soorten sojasaus Verhit beide soorten olie in een pannetje tot er een lichte damp vanaf komt en giet hem meteen over de vis. Garneer met de koriander en serveer meteen.
Gestoomde Vis Op Kantonese Wijze is een recept van Smulweb.nl