Gestoomde Strooppudding Met Gember En Kaneel

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng een stoompan vol water aan de kook. Vet een puddingvorm van 6 dl licht in met 1 eetlepel boter. Giet de stroop in de vorm. Roer de resterende boter met de suiker tot een zacht, romig mengsel. Klop geleidelijk de eieren erdoor tot de massa glanst. Meng de droge ingredienten en spatel ze met de gember door het mengsel. Voeg melk toe, zodat het mengsel druppelt. Schep het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad. Bedek het met een geplooid stuk vetvrij papier, zodat het beslag kan uitzetten. Strik er een touwtje om en stoom de pudding 1-2 uur. Vul steeds water bij.

Gestoomde Strooppudding Met Gember En Kaneel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept