Engelse Kerstpudding

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding



3. De losgeklopte eieren aan het vruchtenmengsel toevoegen en alles goed mengen. In scheutjes de cognac toevoegen. Goed roeren.

4. Het mengsel in de ingevette vorm overdoen. Afdekken met folie en papier, met de ingevette kant omlaag. Met een deksel afsluiten of een schone theedoek over het folie leggen en met elastiek onder de rand van de vorm vastzetten. De vier punten van de theedoek aan elkaar knopen; dit dient als een soort handvat om de vorm in de pan te laten zakken.

5. De vorm op een treefje in een grote, diepe pan zetten. Langs de wanden van de pan voorzichtig kokend water gieten tot halverwege de vorm. Aan de kook brengen; afdekken en 7 uur laten koken. Niet droog laten koken; steeds bijvullen met kokend water. Uit de pan halen; laten afkoelen en weer afdekken. Tot 3 maanden op een droge koele plaats bewaren (bij warm vochtig weer in de koelkast).

6. Voor het serveren nogmaals 2 uur stomen volgens bovenstaande aanwijzingen. Uit de vorm nemen en op een ondiep, hittebestendig bord leggen. Verhit een beetje extra cognac, giet dat om de pudding heen en steek hem aan.

Engelse Kerstpudding is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstpudding Met Bananen
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blanc Manger Kerstpudding
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
KERSTPUDDING
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Kerstpudding
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Engelse vispastei
30 min-
Bekijk recept
Engelse afternoon tea
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemberkrullen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Engelse zalmboter
50 min Lunchgerecht
Bekijk recept