3. De losgeklopte eieren aan het vruchtenmengsel toevoegen en alles goed mengen. In scheutjes de cognac toevoegen. Goed roeren.
4. Het mengsel in de ingevette vorm overdoen. Afdekken met folie en papier, met de ingevette kant omlaag. Met een deksel afsluiten of een schone theedoek over het folie leggen en met elastiek onder de rand van de vorm vastzetten. De vier punten van de theedoek aan elkaar knopen; dit dient als een soort handvat om de vorm in de pan te laten zakken.
5. De vorm op een treefje in een grote, diepe pan zetten. Langs de wanden van de pan voorzichtig kokend water gieten tot halverwege de vorm. Aan de kook brengen; afdekken en 7 uur laten koken. Niet droog laten koken; steeds bijvullen met kokend water. Uit de pan halen; laten afkoelen en weer afdekken. Tot 3 maanden op een droge koele plaats bewaren (bij warm vochtig weer in de koelkast).
6. Voor het serveren nogmaals 2 uur stomen volgens bovenstaande aanwijzingen. Uit de vorm nemen en op een ondiep, hittebestendig bord leggen. Verhit een beetje extra cognac, giet dat om de pudding heen en steek hem aan.