Bamboescheuten droogdeppen. Ham in brede repen snijden. In wok 1 el olie verhitten en Shii-takes op hoog vuur in 3 min beetgaar roerbakken. Paddestoelen op bord scheppen en wok met keukenpapier schoonvegen. Buikholte van forellen vullen met de helft van de ham, bamboe en Shii-takes. Forellen naast elkaar op plat bord leggen. Rest van de ham en bamboe dakpansgewijs op de forellen leggen. Rest van de Shii-takes erover verdelen. Bord met forellen in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Forellen afgedekt in 10-12 min. gaar stomen. Intussen in (andere)wok rest van de olie verhitten en gember, knoflook en bosuitjes op hoog vuur 2 min. roerbakken. Bord met forellen uit pan nemen en bosuimengsel met olie erover verdelen. Zwarte peper erboven malen.
Gestoomde Forel Met Ham En Bamboe is een recept van Smulweb.nl