Kip Gestoomd Op Shiitake En Oesterzwammen

4
20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de oesterzwammen, shiitake en kipreepjes in het bovenste deel van de stoompan. Schil de gemberwortel en snijd hem in plakjes. Doe in het onderste deel van de stoompan : gemberwortel, gedroogde paddestoelen, piment, madeira, zout en ca. 3 cm water. Breng het aan de kook. Hang het stoommandje erboven. Zorg ervoor dat het stoomvocht de kip en paddestoelen net niet raakt. Leg het deksel op de pan. Stoom de kip en de paddestoelen in ca. 15 minuten gaar. Was de waterkers. Verdeel de waterkers, oesterzwammen, shiitake en de kip over 4 bordjes. Klop 4 eetlepels stoomvocht, aceto balsamico en honing door elkaar. Breng op smaak met zout. Schep de dressing over de kip en paddestoelen.

Kip Gestoomd Op Shiitake En Oesterzwammen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met romige kalkoen-courgettesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept