Stoofpot Met Kip, Kruidig

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strooi bloem op een bord. Voeg koriander, kaneel, kruidnagel, peper en zout toe. Door elkaar mengen en de kip hiermee bestrijken.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in de braadpan, voeg de kip toe en bak deze gedurende 7 tot 10 minuten op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd deze apart.
  • 3Verhit de rest van de olie in de braadpan, voeg selderijstengels, ui en knoflook toe en roerbak ongeveer 5 minuten op een matig vuur tot de groenten zacht zijn maar niet bruin.
  • 4 Doe er de tomaten uit blik en de tomatenpuree bij en vermeng dit alles goed met de groenten. Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng op hoog vuur aan de kook en blijf roeren om de tomaten zoveel mogelijk te kneuzen.
  • 5 Doe de kip opnieuw in de pan samen met de jus die op het bord is gelekt. Dek af en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. Roer van tijd tot tijd. Controleer af en toe of de kip gaar is.
  • 6 Schep er voorzichtig de fijngesneden koriander doorheen en voeg indien nodig zout en peper toe. Dien warm op met gekookte rijst of nieuwe aardappelen.

Stoofpot Met Kip, Kruidig is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met kruidig stokbrood
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept