Pel de uien. Snijd 1 ui grof en snipper de andere. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Maak de paprika en de pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Hak de grof gesneden ui met de prei, paprika en de pepers heel fijn (eventueel natuurlijk in een keukenmachine). Verhit de olie en bak hierin het mengsel ca. 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree, de sojasaus, piccalilly, azijn en 1 dl water toe en laat de saus op een laag vuur zachtjes pruttelen en inkoken. Snijd de spareribs tussen de ribben los en bestrooi ze met peper en zout (naar smaak). Verhit in een braadpan de boter en bak de spareribs (in gedeeltes) rondom bruin. Voeg de fijngesneden ui, de overige 2 eetlepels tomatenpuree, mosterd, worcestersaus en de sinaasappelsap toe en laat de spareribs in ca 30 minuten helemaal gaar stoven.