Vlaamse Runderlappen

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Peper en zout de runderlappen en smeer ze goed in met mosterd. Laat ze even staan en bak ondertussen in een braadpan zachtjes de spekjes. Haal ze er daarna uit. Doe een klontje boter bij het braadvet, laat het goed heet worden en schroei hierin snel de runderlappen mooi bruin aan iedere kant dicht. Laat dan de gesneden uien, prei en knoflook meebraden tot ze glazig worden. Giet er het bier over en de runderbouillon tot alles onderstaat. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag. Doe er de kruiden e.d. bij en laat het geheel 2 uur zachtjes stoven, maar zorg ervoor dat het vlees niet droog komt te staan. Eventueel binden met allesbinder.

Vlaamse Runderlappen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hollands draadjesvlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderlapjes met madeira
2uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleespasteitjes
40 min Snack
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept