De boter smelten en de kip hierin snel aanbraden. De ui, kaneelstokje, saffraan en zout er over strooien. Even doorroeren en afblussen met 1/2 L water. ong. 50 min. laten stoven. Als de kip gaar is deze uit de pan nemen en warm houden op een voorverwarmde schaal. De pruimen in de pan doen en ongeveer een kwartier pruttelen. De honing en de kaneel toevoegen en de saus wat in koken tot hij iets stroperig wordt. De saus op smaal proeven. De sesam zaadjes in een op 160 gr. voorverwarmde oven lichtbruin roosteren. De kip weer in de pan doen en van het vuur halen. De amandelen kort voor het serveren in een koekenpan met wat olie licht bruin bakken. De kip even door warmen in de saus. Doe de kipt delen over op een schaal en schik de pruimen er om heen en giet de saus over de kip. Bestrooi het geheel met de sesam zaadjes en amandelen.
Degag G'Dra Maa Ibrqoq Laasel is een recept van Smulweb.nl