Marokaans Stoofschoteltje

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de uien in wat olie en als die beginnen te bruinen voeg je het in blokjes gesneden vlees toe. Als het dichtgeschroeid is, voeg je het bier (licht opgewarmd) toe en vul evt aan met zoveel water tot het vlees net niet onderstaat. Voeg de hacheekruiden toe (het mag wat stevig gekruid zijn) en leg het pepertje boven op het vlees. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op een zacht pitje uren lang sudderen Ong 45 minuten voor het opdienen verwijder je het pepertje. Je snijd de abrikozen in reepjes en voegt ze aan het stoofvlees toe. Na een half uur voeg je de jam, de gembersiroop en zout en peper naar smaak toe. Zet nu een ketel water op. Doe de couscous in een schaal, doe er wat zout, 2 eetl peterselie en een scheutje olie bij. Giet er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Na 5 minuten schep je de couscous goed door.

Marokaans Stoofschoteltje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stoofschoteltje van varkensfiletlapjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Marokaans: Melui
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Tajine Met Lamsvlees En Uien
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Harsa
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Marokaans: Beghrir
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept