1 Verhit 2 eetl. olie in een stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg 250 ml. water en de boemboe toe en laat de runderstoof afgedekt minimaal 90 minuten sudderen, tot het vlees goed gaar is.
2 Snijd 500 g spitskool in grove repen, was de kool en laat uitlekken. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Snijd de peper in ringetjes (zonder zaadjes).
3 Verhit (ca. 15 min. voor het vlees gaar is) de overige olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, peper, laos en suiker ca. 5 min.
4 Voeg 200 ml. water en een verkruimeld bouillonblokje toe aan het uimengsel. Voeg de spitskool toe en kook deze in ca. 8 min. beetgaar. Verwarm de kokosmelk de laatste minuut met de kool mee.
Kokoskool Met Oosterse Runderstoof is een recept van Smulweb.nl