Korma, Lamscurry Met Amandelen

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Uien en knoflook pellen. Pepers schoonmaken en gember schillen. Helft van ui fijnsnipperen. Rest van ui met knoflook, pepers en gemberwortel in keukenmachine pureren. Amandelen, currypasta, kardemom, kaneel en ca. 1 dl water toevoegen en alles tot fijne pasta mengen. In braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Kruidenpasta erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes mee fruiten. Yoghurt en 2 tl zout toevoegen en alles ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. Lamsvlees in blokjes snijden en door saus scheppen. Met deksel schuin op de pan het vlees in ca. 2 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

Korma, Lamscurry Met Amandelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kip korma
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische korma met kokosmelk
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept