Indiaase Boterkip

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en doe er de kip met de marinade in. Bak even goed aan (voor zover dit gaat met de marinade). Doe dan het deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur sudderen tot de kip door en door gaar is. Af en toe doorroeren. Doe de gepureerde tomaten in een koekenpan en laat dit sudderen tot het vocht voor een deel verdampt is. Doe er de koude boter en paprikapoeder bij en laat, nadat de boter gesmolten is, precies 1 minuut koken. Proef de saus. Voeg, als hij te weinig zuurgraad heeft, enkele druppels azijn toe. Vijzel de fenegriek zo fijn mogelijk en voeg dit samen met de garam masala en zout naar smaak toe. Roer er na 30 seconden de room door. De saus is nu klaar. Giet hem bij de kip in de pan en meng alles goed.

Indiaase Boterkip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Indiaase Gehaktballetjes Met Romige Aardappeltjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiaase Sinasappel Salade
0-10 min -
Bekijk recept
Indiaase Visballetjes Met Curry Van Kool
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept