Verhit de ghee of olie op matig vuur in een pan met een dikke bodem, voeg laurier, kruidnagel, karemoms, kaneel en komijnzaad toe. Laat 2 minuten bakken tot de kruiden geuren. Schep ze uit de pan. Bak het vlees op hoog vuur goudkleurig, voeg de versnipperde gedroogde pepertjes toe en daarna weer de kruiden uit stap 1. Temper het vuur, voeg de gesnipperde ui, knoflook, groene peper en geraspte gember toe. Bak 3 tot 5 minuten tot de uien glazig worden, voeg dan de tomaat toe en laat nog even bakken tot het mengsel is ingedikt. Voeg de gemalen kruiden toe en laat kort meebakken. Voeg sesamzaad en amandel toe en laat weer kort bakken. Voeg citroen, wijn, gepelde tomaten met sap, het water, bouillonblokje, de yoghurt en de honing toe en laat vervolgens 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Maak het gerecht af met geroosterde cashewnoten en/of rozijnen, laat nog even door en door warm worden. Voeg vlak voor het serveren tenslotte een flinke snuf garam massala toe. Serveer met basmatirijst en een groentegerecht of salade.
Hete Indiase Curry Met Kip is een recept van Smulweb.nl