Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime kookpot. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg de fijngesneden sjalotten toe en laat nog even stoven. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de sherry toe en roer om. Kruid met 10 geplette korianderbolletjes, de capsule saffraan, 1 mespunt gember, 2 mespunten nootmuskaat en 1/2 koffielepel kaneel. Voeg het blokje kippenbouillon en 2 eetl. water toe en roer om. Laat afgedekt gedurende 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg ze ten slotte toe aan het gerecht en roer voorzichtig om. Laat nog heel even verwarmen en bind, indien gewenst, lichtjes met Ma?zena Express. Proef of u naar uw smaak voldoende kruiden heeft gebruikt (zie tips). Voor de bereiding van de basmatirijst: doe 1 kop rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water en laat gedurende 20 min. zachtjes garen.
Aromatische Schotel Van Kipfilet Met Groenten En Specerijen is een recept van Smulweb.nl