Aromatische Schotel Van Kipfilet Met Groenten En Specerijen

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een ruime kookpot. Bak de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg de fijngesneden sjalotten toe en laat nog even stoven. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de sherry toe en roer om. Kruid met 10 geplette korianderbolletjes, de capsule saffraan, 1 mespunt gember, 2 mespunten nootmuskaat en 1/2 koffielepel kaneel. Voeg het blokje kippenbouillon en 2 eetl. water toe en roer om. Laat afgedekt gedurende 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Voeg ze ten slotte toe aan het gerecht en roer voorzichtig om. Laat nog heel even verwarmen en bind, indien gewenst, lichtjes met Ma?zena Express. Proef of u naar uw smaak voldoende kruiden heeft gebruikt (zie tips). Voor de bereiding van de basmatirijst: doe 1 kop rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water en laat gedurende 20 min. zachtjes garen.

Aromatische Schotel Van Kipfilet Met Groenten En Specerijen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelmarinade met specerijen vlees of kip
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelkruimelcake
25 min Gebak
Bekijk recept
Appel-perencompote
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Velouté van aromatische kruiden met wijngaardslakken
35 min
Bekijk recept