Snijd het rundvlees in dobbelstenen. Bak het vlees in een braadpan in de hete olijfolie rondom bruin (het is ideaal als het een braadpan is die ook in de oven kan, heb je die niet doe dan net als ik en schep straks gewoon alles in een ovenschaal). Voeg laurierblaadjes, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, komijn en geperste knoflook toe. Meng alles goed. Giet de azijn erbij en kook 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten met sap en de rode wijn toe. Wanneer je braadpan niet in de oven kan, schep dan alles in een ovenschaal. Vul eventueel iets aan met water zodat het vlees onderstaat. Pel de sjalotjes, kerf ze aan de onderkant in en leg zo op het vlees. Maal verse peper over het gerecht. Verdeel de boter erover en roer alles door. Dek af met aluminiumfolie of deksel. Zet het gerecht 2,5 - 3 uur in de oven. Het vlees moet aan het einde van de bereiding zacht zijn. Roer voor het serveren de tomatenpuree erdoor en bestrooi het gerecht met peterselie.
Stifatho - Griekse Stoofschotel is een recept van Smulweb.nl