Zoek
Milde Sambalmosselen
2
30-60 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g (witte) rijst
wok Olie
400 g roerbakgroenten
1 potje Conimex Sambal Badjak
2 kg panklare mosselen
1 dl Ketjap Asin
Conimex Woksaus Chili Gember
en/of Woksaus Sweet & Sour
300 g (witte) rijst
Wok Olie
400 g roerbakgroenten
? 1 potje Sambal Badjak
2 kg panklare mosselen
1 dl Ketjap Asin
woksaus Chili Gember
en/of Woksaus Sweet & Sour Hulpmiddelen Grote pan
wok Hulpmiddelen - Grote pan
wok Voorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
? Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbakgroenten en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer
hoe heter!) 3 minuten. Doe de mosselen en de ketjap in de wok
leg er een groot deksel op en laat de mosselen in 5-10 minuten gaar worden. Geregeld omscheppen. De mosselen zijn klaar als ze open staan. Een enkele mossel die niet open is wordt niet gegeten.
? Verwarm eventueel de woksaus 2 minuten op een laag vuur. Bereidingswijze Schep de mosselen met het vocht in brede kommen of diepe borden. Geef de warme rijst
de (warme) woksauzen (om de mosselen in te dippen) en de rest van de sambal er apart
Bereiding
Schep de mosselen met het vocht in brede kommen of diepe borden. Geef de warme rijst, de (warme) woksauzen (om de mosselen in te dippen) en de rest van de sambal er apart bij.
Milde Sambalmosselen is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Milde sambalmosselen
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept