Verhit de wok en schenk er de arachide-olie in.Laat het zo heet worden, dat er rook afkomt.Bak de helft van het vlees, laat elk blokje voorzichtig in de hete olie glijden, totdat de stukjes lichtbruin en knapperig zijn, ongeveer 6 minuten.Roer voorzichtig met een schuimspaan, schep het vlees uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.Zet het in een warme oven op het warm te houden.Verhit de olie opnieuw en bak de andere helft op dezelfde manier tot al het vlees bruin en knapperig is.Draai het vuur, onder de steelpan met de saus, aan en zet het op halfhoog.Breng het sausmengsel aan de kook en roer er de met water vermengde maizena door.Blijf roeren tot de saus dik is en een beetje doorzichtig.Roer er een eetlepel olie door om de saus te laten glanzen.Roer zorgvuldig door.Voeg de stukjes ananas toe en laat het net warm worden.
Zoet-zuur Vlees Uit Noord China is een recept van Smulweb.nl