Schep in een plastic zak zout, peper, vijfkruidenpoeder en maizena luchtig door elkaar. Leg het kippenvlees in de zak en schud alles zolang tot het kippenvlees aan alle kanten is omgeven met een gekruid maizenalaagje. Besprenkel de appelblokjes met limoen- of citroensap. Schep de blokjes enkele malen door elkaar. Verhit een wok en laat de olie er even in rond walsen. Bak het kippenvlees er onder voortdurend omscheppen 3 - 4 minuten in tot de blokjes een licht goudbruine kleur hebben gekregen. Schuif het kippenvlees naar een zijde van de wok. Bak de appelblokjes niet langer dan 2 minuten, onder voortdurend omscheppen, in de resterende olie. Schuif de appelblokjes eveneens naar een zijde van de wok. Schep draadjes Spaanse peper door de resterende olie. Voeg daarna 1 deciliter kokend water, fond of geconcentreerde bouillon, rijstwijn of sherry, gembersiroop en sojasaus toe. Roer alles krachtig door. Laat alles 2 - 3 minuten zachtjes koken. Schuif daarna het kippenvlees en de appelblokjes door de saus. Houd alles 2 - 3 minuten tegen de kook aan. Schep de helft van de gember′draadjes′ door het gerecht.
Kip Met Appels En Gember Uit De Wok is een recept van Smulweb.nl