Zet een wok op het vuur en bak, zonder extra vet, de spek- of baconblokjes knapperig bruin. Haal het spek uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.Doe de olijfolie in de wok en laat het heet worden.Voeg de gesnipperde ui toe en bak het op middelmatige hittebron gaar; de ui moet aan de randjes goudbruin zijn.Zet de hittebron op de hoogste stand, voeg de kool toe en bak die onder voortdurend roeren circa 3 minuten. Doe de spekblokjes bij het ui-koolmengsel en voeg er de appel, knoflook, laurier en de tijm aan toe.Kruid het goed met zout en zwarte peper.Blijf het mengsel een paar seconden omscheppen, doe er dan de cider en appelazijn bij en laat het aan de kook komen.Laat het, nog steeds op hoog vuur, 1 a 2 minuten doorkoken.Verwijder tenslotte het laurierblad en het takje tijm, proef en doe er naar smaak nog wat zout en/of peper bij.
Groene Kool Met Bacon En Appel is een recept van Smulweb.nl