Sperziebonen Uit De Wok

4
0-10 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de sperziebonen op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de boontjes in 12-15 minuten beetgaar koken. Stort alles in een vergiet. Spoel er een royale hoeveelheid koud water over (hierdoor behouden de boontjes hun groene kleur) en laat de boontjes, uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Verhit de wok en laat de olie er even door walsen. Temper de warmtebron. Fruit de uien niet veel langer dan 3 minuten. Schep de knoflook en de paprikareepjes er door. Voeg na 1 minuut de boontjes er bij gedeelten aan toe en laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, door en door warm worden. Voeg naar eigen smaak en inzicht wat zout en peper toe.

Sperziebonen Uit De Wok is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept