Schep in een plastic zak bloem, kerriepoeder en wat zout en peper door elkaar. Leg de kipblokjes er bij en blijf dan zolang schudden tot alle blokjes met een dun bloemlaagje zijn omgeven. Verhit een wok en voeg de boter toe. Wacht tot de boter is gesmolten en het schuim begint weg te trekken. Laat de hete boter even door de wok walsen. Bak de kipblokjes onder regelmatig omscheppen aan alle kanten goudbruin. Schep appel- en bleekselderijblokjes er door. Strooi het bosuitje er over. Laat alles 2 minuten zachtjes bakken. Schenk de Calvados er over (afzuiginstallatie uitschakelen) en steek de alcoholdamp boven het gerecht aan. Laat de vlammetjes vanzelf doven. Voeg de fond en 4 eetlepels water toe en roer na enkele minuten de room er door. Laat alles zolang zachtjes koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Proef de saus. Voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper en enkele druppels limoen- of citroensap toe.
Kip Met Appel En Roomsaus is een recept van Smulweb.nl