Maak eerst de marinade. Leg de uiringen in een grote kom. Doe de overige ingredienten, behalve de citroenpartjes, in een potje met schroefdop ( gebruik meer zout dan u gewend bent), sluit de fles af en schud krachtig tot alles goed vermengd is.Doe de blokjes lamsvlees (of ander vlees) in de kom met uien en giet de marinade erover. Schep met de hand de ingredienten goed om. Zet de kom afgedekt 8 tot 24 uur in de koelkast.Snijd elk kwart ui doormidden en verdeel de 8 stukken ui in drienen, zodat u 24 stukjes ui hebt. Snijd de paprika in 18 vierkantjes. Haal het vlees uit de koelkast.Rijg paprika, vlees, ui en tomaat om en om aan 6 grote spiezen, maar zorg ervoor dat u begint en eindigd met paprika.BBQ de kebabs circa 12-15 minuten boven hete kolen die grijs van de as zijn en bedruip de kebabs twee tot drie keer met de marinade tot het vlees bruin aan de buitenkant maar nog roze van binnen is.Serveer met rijst en garneer met citroenpartjes.