Maak eerst de pitabroodjes: De gist verbrokkelen en met het water glad roeren De overige ingredienten toevoegen en tot een glad soepel deeg kneden Daarna 30 minuten op een warme plaats, afgedekt, laten rijzen Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals kneden In gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een circel van ongeveer 18 cm Op 2 met bakpapier bedekte bakblikken leggen en met een vork een aantal keren inprikken Afdekken en nog ongeveer 15 minuten laten rijzen Oven ondertussen voorverwarmen op 180 graden De broodjes met water bestrijken en licht met roggemeel bestuiven De pitabroodjes op de bakblikken na elkaar op een rooster in het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken Onder een doek laten afkoelen Maak dan de tzaziki Komkommer schillen, raspen en door de yoghurt mengen Teentjes knoflook persen en samen met de azijn toevoegen aan de yoghurt Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout Maak ten slotte de gyros: Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast Grill het op de BBQ in ongeveer 8 minuten gaar en bruin (besrijk tussendoor met de marinade) Snijd het vlees in dunne plakjes Doe de gyros in de pitabroodjes met wat sla en dunne reepjes ui. Tzaziki erop en klaar
Griekse Pita Met Gyros En Tzatziki is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)