Geroosterde Zalm

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Wrijf de zalm van binnen en van buiten in met zout en peper en de olijolie. -Strooi flink wat kruiden aan de binnenkant,doe er de citroenschijven bij . Vouw de krant in het midden open en strooi in het midden ook flink wat kruiden,venkelzaad en schijfjes citroen. -Maak in beide zalmhelften inkepingen in het vel en stop hier ook kruiden in. -Doe wat alluminiumfolie over de plaats waar de kop zat. -Leg nu de zalm in het midden van de krant,bovenop de kruiden. -Besprenkel met olijfolie en doe er de schijfjes citroen nog bij. -Rol de krant met de vis stevig op. -Bind het pakket met touw goed vast. -Maak het pakket kletsnat. -Leg het ongeveer 25 minuten in de gloeiende as van de barbeque. -De krant zal verbranden,evenals de huid van de zalm die dan makkelijk te verwijderen is. -De zalm is dan juist gaar en heeft een lichte rooksmaak.

Geroosterde Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept