Geroosterde Makreel

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De makrelen wassen, droogdeppen, met zout bestrooien en besprenkelen met citroensap. Ca.10 minuten laten staan. Ondertussen in de tomaten een kruis kerven, kokend water erover gieten, vel en zaad verwijderen en in stukjes snijden. De uien pellen en snipperen. De olie verhitten en de uien daarin glazig fruiten. De stukjes tomaat toevoegen en het geel ca. 5 minuten laten stoven. De kruiden wassen, drogen, fijnhakken en aan het mengsel van ui en tomaat toevoegen. De makreel met het mengsel vullen. De buikopening met tandenstokers vastprikken. Het vel van de makrelen aan de zijkanten ca. 3 - 4 keer inkerven. De makrelen op de bbq aan alle kanten ca. 5 minuten roosteren. Voor de saus de yoghurt, de creme fraiche en de amandelen door elkaar roeren. De saus op smaak brengen met zout en peper en bij de makrelen serveren.

Geroosterde Makreel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept