- Voor de marinade: - Spreid koriander, fenegriek, cardamom en uiezaad op een bakplaat uit.
- Leg de laurier erbij en rooster alles 10-15 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven. - Laat dan afkoelen en stamp fijn in een vijzel. - Doe de ui, knoflook en gember met de yoghurt en kurkuma in een blender of keukenmachine. - Pureer tot een gladde pasta, voeg de geroosterde specerijen toe en draai nog 30 seconden. - Kleur het mengsel met de voedselkleurstof rood.
- Giet de marinade over de garnalen en laat ze afgedekt in de koelkast marineren: gepelde garnalen 3-4 uur en ongepelde een nacht. - Neem ze uit de marinade, rijg ze aan spiesjes en bestrooi met anijs. - Rooster ze vervolgens in 3-5 minuten net gaar op de barbecue; keer ze geregeld en bedruip met de marinade.
- Dien meteen op. "},"recipeYield":"4 "}