Zoek
Sate Kambing
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Geitenvlees of lamsvlees - ABC kecap manis - 6 kleine limoentjes van de toko of 2 limoenen - 6 lomboks - 4 flinke tenen knoflook - djintan - ketoembar Hulpmiddelen Sateprikkers en een barbecue of grill Hulpmiddelen - Sateprikkers en een barbecue of grill Voorbereiding Snijd 1 limoen in 4en (of koop bij de toko kleine limoentjes).
Snijd 3 lomboks in ringetjes. Doe dit in een schaal met de kecap. Snijd 2 flinke tenen knoflook klein en doe het erbij. Doe hier een theelepel ketoembar en een halve theelepel djinten bij. Marineer hier het in stukjes gesneden vlees in. Laat het minstens een nacht in de koelkast intrekken.
Snijd de rest van de lomboks ook in ringetjes. De andere limoen in 4en en doe hier c.a. 10 eetlepels kecap bij. Snijd de rest van de knoflook fijn en doe het bij de saus. Doe hier de ander limoen bij djinten en ketoembar en laat ook de saus een nacht intrekken in de koelkast.
Laat de sateprikkers minimaal een uur in water liggen. Bereidingswijze Prik stukjes vlees op de stokjes en rooster de sates op een houtskoolvuurtje.
Serveer er de saus bij. Serveertips Lekker met lontong of stokb
Bereiding
Prik stukjes vlees op de stokjes en rooster de sates op een houtskoolvuurtje. Serveer er de saus bij.
Sate Kambing is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Saté Kambing met sambal goreng bloemkool
2 uur-
Bekijk recept
Saté kambing 1
0 min
Bekijk recept
Pangang kambing
0 min
Bekijk recept
GOELEI KAMBING MET RIJST
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren -
Hoofdgerecht
Bekijk recept